Spanning en surfen

Nieuws |

Vandaag zagen de leerlingen elkaar weer voor het eerst na de vakantie. Zo’n eerste dag is altijd best spannend en daarom deed elk leerjaar een spannend spel of sportieve activiteit.

De leerlingen van klas 1 hadden al voor de vakantie kennis gemaakt met hun klas en mentor. Vandaag speelden ze het spel ‘Wie is de Mol’ om elkaar nog beter te leren kennen! De klassen kregen allerlei opdrachten waarbij ze met elkaar moesten samenwerken om zoveel mogelijk geld voor de pot te verdienen. Maar natuurlijk was er ook in elke klas een mol, die stiekem aan het mollen was…

De leerlingen van klas 2 zijn na een korte introductie en kennismaking met de klas richting het Neptunusplein gegaan voor het spel Jachtseizoen. In elke klas waren twee leerlingen die gezocht moesten worden door de rest van de klas, met behulp van hints in een app. Ze hebben de hele wijk rondom de school mogen gebruiken om zich te verstoppen en elkaar te zoeken.

De leerlingen van jaar 3 maakten eerst kennis met de klas en hun mentor. Na het doornemen van de belangrijke zaken dit jaar, begaven we ons naar de stad voor het spel Crazy 88. In groepen voltooiden de leerlingen gekke opdrachten, zoals: ‘zwem over straat’ en ‘regel een wc verfrisser’. Voor de leerlingen een leuke manier om weer met elkaar in contact te komen.

Het examenjaar van onze leerlingen uit klas 4 is goed gestart met een sportieve activiteit; windsurfen bij Strand Nulde. De leerlingen waren er zelfstandig naartoe gegaan en stonden op tijd klaar voor de start om het water in te gaan. Helaas stond er weinig wind maar zij waren in tweetallen en zorgden er voor dat het surfboard toch vooruitkwam zonder wind. Super om te zien hoe er samen gewerkt wordt!

Er zijn vandaag veel nieuwe contacten gelegd, dit belooft een leuk jaar te worden!

GO! ervaar, ontdek, kies
Bouwen aan je skills
Je eigen coach
Amsfort studietijd
Be Strong vaktijd
Muziek, drama, dans, kunst

Wat is jouw kracht?
Waar wil jij goed in zijn?
Wat wil jij leren, ervaren en doen?

Bekijk brochure groep 8

Zelfstandig keuzes maken, plannen, geleidelijk meer verantwoordelijkheid nemen bij je leren en werken aan je skills. Je coach helpt je daarbij.

GO! is leuk en uitdagend en helpt je straks bij het kiezen van een beroep of opleiding

Op het Amsfort College werk je systematisch aan skills die je nu en straks nodig hebt.

Positief en uitdagend

We gaan uit van wat je al kunt, nemen je serieus en geven je verantwoordelijkheid. Dat merk je al meteen als je binnenkomt. We horen en zien je, overleggen met je, dagen je uit en geven complimenten.