Schrijver krijgt tips voor nieuw boek

Nieuws |

Donderdag 22 januari kwam er een schrijver op bezoek. Lynette de Ruijter heeft een manuscript laten lezen door vier leerlingen van onze school. Het boek heet ‘Mijn vader is niet jarig’ en gaat over de 15-jarige Myrthe, die het verlies van haar vader probeert te verwerken. Vandaag kwam Lynette langs om met de leerlingen te praten over haar boek. Wat vonden ze ervan? Is het pakkend? Snapten ze de bedoeling van verschillende stukken? Hebben ze nog tips? De leerlingen hebben goede, eerlijke en concrete feedback gegeven. Lynette was ze enorm dankbaar. Ze gaat alles nu verwerken, stukken herschrijven en daarna een uitgever zoeken. En oh ja, er stonden wel veel spelfouten in… De schrijfster is namelijk dyslectisch. Gelukkig had ze aan onze leerlingen geweldige redacteuren! Als het boek uitgegeven wordt, krijgen de vier lezers natuurlijk allemaal een exemplaar.

Vandaag mochten leerlingen uit klas 1 het manuscript van een schrijfster lezen en haar voorzien van feedback. Het waren leuke gesprekken!

In gesprek met de schrijfster

GO! ervaar, ontdek, kies
Bouwen aan je skills
Je eigen coach
Amsfort studietijd
Be Strong vaktijd
Muziek, drama, dans, kunst

Wat is jouw kracht?
Waar wil jij goed in zijn?
Wat wil jij leren, ervaren en doen?

Bekijk brochure groep 8

Zelfstandig keuzes maken, plannen, geleidelijk meer verantwoordelijkheid nemen bij je leren en werken aan je skills. Je coach helpt je daarbij.

GO! is leuk en uitdagend en helpt je straks bij het kiezen van een beroep of opleiding

Op het Amsfort College werk je systematisch aan skills die je nu en straks nodig hebt.

Positief en uitdagend

We gaan uit van wat je al kunt, nemen je serieus en geven je verantwoordelijkheid. Dat merk je al meteen als je binnenkomt. We horen en zien je, overleggen met je, dagen je uit en geven complimenten.