Scholierenverkiezingen op het Amsfort

Nieuws |

Op dinsdag 9 en woensdag 10 maart hebben de leerlingen van het Amsfort College meegedaan aan de Scholierenverkiezingen. Dat houdt in dat leerlingen op school mogen stemmen voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Georganiseerd voor leerlingen, door leerlingen. Zo hebben ze een deel van de aula ingericht en opgemaakt als een stemlokaal. De fotograaf van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) heeft woensdag foto’s gemaakt en zei “Het lijkt net echt!”

De hele school heeft meegedaan, inclusief personeel. In totaal zijn er 222 stemmen uitgebracht. Klas 1 en 2 heeft een stembureau gevormd van elk vier leerlingen. Een voorzitter met drie andere leden die allemaal een eigen taak hadden, zoals het controleren van de identiteit, het stembiljet meegeven etc. Er waren twee stemhokjes met rode potloden en een stembus waar de stembiljetten in konden.

De leerlingen van klas 3 hebben in duo’s met hun beveiligingshesjes en portofoons de klassen opgehaald, zodat alle maatregelen worden gehanteerd en het programma goed verloopt. Hiermee sluiten zij een leerdoel af voor het vak Dienstverlening & Producten, domein Beveliging.

De uitslagen van de tweede kamerverkiezingen op het Amsfort College zijn binnen! Nu is de vraag: “In hoeverre komt dit overeen met de echte uitslagen?”

GO! ervaar, ontdek, kies
Bouwen aan je skills
Je eigen coach
Amsfort studietijd
Be Strong vaktijd
Muziek, drama, dans, kunst

Wat is jouw kracht?
Waar wil jij goed in zijn?
Wat wil jij leren, ervaren en doen?

Bekijk brochure groep 8

Zelfstandig keuzes maken, plannen, geleidelijk meer verantwoordelijkheid nemen bij je leren en werken aan je skills. Je coach helpt je daarbij.

GO! is leuk en uitdagend en helpt je straks bij het kiezen van een beroep of opleiding

Op het Amsfort College werk je systematisch aan skills die je nu en straks nodig hebt.

Positief en uitdagend

We gaan uit van wat je al kunt, nemen je serieus en geven je verantwoordelijkheid. Dat merk je al meteen als je binnenkomt. We horen en zien je, overleggen met je, dagen je uit en geven complimenten.