Opnieuw theaterstuk i.s.m. cabaretier Thjum Arts

Nieuws |

Goed nieuws: in juni 2024 komt er – net als vorig jaar – weer een volledig zelfgemaakte theatervoorstelling van het Amsfort College. Net als in 2023 zal deze gemaakt en uitgevoerd worden door leerlingen uit leerjaar 1, 2 en 3, in samenwerking met de Amersfoortse cabaretier en theaterdocent Thjum Arts.

Theatervoorstelling “En nou is het genoeg” kwam vorig jaar ook tot stand onder leiding van Thjum Arts. Hij werkte 4 maanden lang met een groep leerlingen aan de ideeën, teksten, zang, dansjes en natuurlijk het spel. Deze eerste voorstelling was een groot succes en blijkt dus het startschot van een nieuwe traditie: Amsforttheater!

Maandag 11 december gaat Thjum de klassen langs (leerjaar 1,2, 3) met een leerling die vorig jaar mee heeft gedaan. Leerlingen kunnen zich opgeven als ze interesse hebben om mee te doen en audities doen we alleen als de interesse te overweldigend is. Tegelijkertijd inventariseren we momenteel hoeveel leerlingen andere talenten hebben om die ook in te zetten (muziek, decorbouw, …).

Wat de voorstelling precies zal brengen, is volstrekt onbekend. Vorig jaar werd het een wervelende show van losse-en-toch-samenhangde sketches waarin zang, dans en spel elkaar afwisselden. Ook dit jaar zal dat volledig van de wensen en talenten van de deelnemers afhangen. De bedoeling is dit jaar wél om het verder te laten groeien naar een grotere cast en extra voorstellingen.

Vanaf dinsdag 23 januari 2023 start de voorbereiding en het oefenen voor de voorstelling. De uitvoering van de voorstelling vindt plaats tussen 5-7 juni. De locatie wordt nog bekend gemaakt.

Meer weten over Thjum? Kijk dan even hier: https://thjum.nl

GO! ervaar, ontdek, kies
Bouwen aan je skills
Je eigen coach
Amsfort studietijd
Be Strong vaktijd
Muziek, drama, dans, kunst

Wat is jouw kracht?
Waar wil jij goed in zijn?
Wat wil jij leren, ervaren en doen?

Bekijk brochure groep 8

Zelfstandig keuzes maken, plannen, geleidelijk meer verantwoordelijkheid nemen bij je leren en werken aan je skills. Je coach helpt je daarbij.

GO! is leuk en uitdagend en helpt je straks bij het kiezen van een beroep of opleiding

Op het Amsfort College werk je systematisch aan skills die je nu en straks nodig hebt.

Positief en uitdagend

We gaan uit van wat je al kunt, nemen je serieus en geven je verantwoordelijkheid. Dat merk je al meteen als je binnenkomt. We horen en zien je, overleggen met je, dagen je uit en geven complimenten.