Leesmarathon voor Serious Request

Nieuws |

Op donderdag 21 december houden we weer onze jaarlijkse ‘Lekker Lang Lezen-marathon’ voor het goede doel. Na het overweldigende succes van vorig jaar ligt de lat nu nog hoger. We hopen dus veel geld op te halen voor Serious Request. Het goede doel dit jaar is het onderzoek naar en de bestrijding van ALS.

Serious Request gaat ook dit jaar weer van start met het glazen huis, nu in Nijmegen. We zamelen geld in voor Stichting ALS Nederland. ALS is een vreselijke ziekte, wanneer je de diagnose krijgt heb je nog maar 3 tot 5 jaar te leven. Je spieren vallen één voor één uit. Door technologische ontwikkelingen is er steeds meer mogelijk in de strijd tegen ALS. Er kan in het lab meer getest worden op kweekjes en daardoor is er al een medicijn gevonden voor een zeer zeldzame vorm van ALS. Met het geld dat ingezameld kan worden via 3FM Serious Request kan dat proces bespoedigd worden. 

Heb je een leerling gesponsord? Je kunt je bedrag overmaken op de Serious Request website: https://www.npo3fm.nl/kominactie/acties/amsfort-college-lekker-lang-lezen-evenement

Wil je meedoen? Geef je dan hier op! 

Uitleg: Lekker Lang Lezen  

  • Je laat je sponsoren voor de duur dat je onafgebroken aan het lezen bent. Op je sponsorformulier wordt bijgehouden hoe lang je hebt gelezen.  
  • De inloop is om half 9, we starten om 9.00 uur. Het duurt tot uiterlijk 16.00 uur. 
  • Neem zelf ook boeken/stripboeken/tijdschriften mee! Net als een dekentje of een kussen, want je moet natuurlijk wel een lekker plekje hebben.  

Er is een jury die:  

  • in de gaten houdt of je aan het lezen bent: langer dan 30 seconden opkijken is stoppen  
  • de sponsorkaart ondertekent 
  • per leerling 3 wc-kaartjes uitdeelt  
  • De lunch is van 12.45 tot 13.15 uur 
  • Ben je gestopt met Lekker Lang Lezen, dan ga je terug naar de les. De lessen gaan namelijk gewoon door. 

De winnaars verdienen een boekenbon! 

Dus… doe mee, neem je leukste boek(en) mee en laat je sponsoren!

GO! ervaar, ontdek, kies
Bouwen aan je skills
Je eigen coach
Amsfort studietijd
Be Strong vaktijd
Muziek, drama, dans, kunst

Wat is jouw kracht?
Waar wil jij goed in zijn?
Wat wil jij leren, ervaren en doen?

Bekijk brochure groep 8

Zelfstandig keuzes maken, plannen, geleidelijk meer verantwoordelijkheid nemen bij je leren en werken aan je skills. Je coach helpt je daarbij.

GO! is leuk en uitdagend en helpt je straks bij het kiezen van een beroep of opleiding

Op het Amsfort College werk je systematisch aan skills die je nu en straks nodig hebt.

Positief en uitdagend

We gaan uit van wat je al kunt, nemen je serieus en geven je verantwoordelijkheid. Dat merk je al meteen als je binnenkomt. We horen en zien je, overleggen met je, dagen je uit en geven complimenten.