Klas 3 naar gemeentehuis

Nieuws |

Op vrijdag 24 januari zijn onze leerlingen van 3 mavo op bezoek geweest op het gemeentehuis in Amersfoort. De leerlingen zijn meer te weten gekomen over het werk van de gemeenteraad door met raadsleden in gesprek te gaan gevolgd door een Kahoot quiz. Ze stelden ook vragen als “Hoe word je raadslid?” en “Krijgt een raadslid ook betaald?”
In het tweede deel werden de leerlingen verdeeld in vier politieke partijen als “Partij voor het milieu” en “Partij voor de gezelligheid”. Vervolgens hebben de politieke partijen een debat gehouden over het vuurwerkverbod onder leiding van de presentator Mariëlle den Breejen en de raadsleden. Het leek net op een echte raadsvergadering! De leerlingen hebben goed samengewerkt en kwamen met hele sterke argumenten. Waïl el Othmani werd gekozen als beste debater.

GO! ervaar, ontdek, kies
Bouwen aan je skills
Je eigen coach
Amsfort studietijd
Be Strong vaktijd
Muziek, drama, dans, kunst

Wat is jouw kracht?
Waar wil jij goed in zijn?
Wat wil jij leren, ervaren en doen?

Bekijk brochure groep 8

Zelfstandig keuzes maken, plannen, geleidelijk meer verantwoordelijkheid nemen bij je leren en werken aan je skills. Je coach helpt je daarbij.

GO! is leuk en uitdagend en helpt je straks bij het kiezen van een beroep of opleiding

Op het Amsfort College werk je systematisch aan skills die je nu en straks nodig hebt.

Positief en uitdagend

We gaan uit van wat je al kunt, nemen je serieus en geven je verantwoordelijkheid. Dat merk je al meteen als je binnenkomt. We horen en zien je, overleggen met je, dagen je uit en geven complimenten.