Gezonde Schoolkantine schaal

Nieuws |

Vandaag is ons de Gezonde Kantineschaal uitgereikt!

Op het Amsfort College vinden we het belangrijk dat leerlingen een gezonde leefstijl hebben. Daarom creëren we een omgeving waarin gezond eten gemakkelijk wordt gemaakt. We kiezen bewust voor een gezond aanbod in onze kantine en in de automaten. Ook leren leerlingen over gezond eten in de les bij de GO’s, Dienstverlening & Producten en biologie. In de kantine brengen we dit in de praktijk. De kantine biedt in elke productgroep minstens één betere keuze aan – Binnen de verschillende productgroepen die we aanbieden (denk aan dranken, brood, zuivel) biedt de kantine minstens één betere keuze aan.

De gezonde keuzes worden op een aantrekkelijke manier aangeboden; het fruit ligt per stuk op een fruitschaal en daarnaast worden diverse stukjes fruit in doorzichtige bekertjes met dekseltjes aangeboden. De belegde broodjes zijn voorzien van komkommer, tomaat en ei en worden in een doorzichtige sandwich verpakking aangeboden. Alle broodjes en tosti’s worden op bruin brood geserveerd. Ook hebben we in onze Gezonde Schoolkantine een watertappunt. Hieruit kan op elk moment vers kraanwater getapt worden door de leerlingen en medewerkers.

Ilya Graves (onderwijsassistent) en Ayo Tinubu (conciërge) nemen de Gezonde Schoolkantine schaal in ontvangst

GO! ervaar, ontdek, kies
Bouwen aan je skills
Je eigen coach
Amsfort studietijd
Be Strong vaktijd
Muziek, drama, dans, kunst

Wat is jouw kracht?
Waar wil jij goed in zijn?
Wat wil jij leren, ervaren en doen?

Bekijk brochure groep 8

Zelfstandig keuzes maken, plannen, geleidelijk meer verantwoordelijkheid nemen bij je leren en werken aan je skills. Je coach helpt je daarbij.

GO! is leuk en uitdagend en helpt je straks bij het kiezen van een beroep of opleiding

Op het Amsfort College werk je systematisch aan skills die je nu en straks nodig hebt.

Positief en uitdagend

We gaan uit van wat je al kunt, nemen je serieus en geven je verantwoordelijkheid. Dat merk je al meteen als je binnenkomt. We horen en zien je, overleggen met je, dagen je uit en geven complimenten.