Amsfort ‘into the woods’

Nieuws |

De afgelopen twee jaar heeft het Amsfort College samengewerkt met het festival Into The Woods. Elk jaar tonen de leerlingen hun zelfgemaakte kunstwerken op het festival dat plaatsvindt rondom Bosbad Amersfoort. Dit is elk jaar weer erg spannend, want niet alleen telt het mee voor het schoolexamen, het gaat ook om duizenden mensen die op het festival de zelfgemaakte kunstwerken te zien krijgen!

Het eerste jaar hebben de leerlingen een project gemaakt met als thema ‘Into the Zoo’. Leerlingen maakten grote houten dieren. Het tweede jaar mochten de leerlingen hun eigen concept eerst pitchen aan Kultlab, de organisatie die verantwoordelijk is voor de creatieve aankleding van het feest. Die hebben één concept uitgekozen en daarna zijn de leerlingen hard aan het werk gegaan met het maken van kunstwerken binnen het thema ‘Tijd’.

Het maken van de werken gebeurde op school. Daarna gingen ze ook nog een dag naar het terrein om op te bouwen. De kunstwerken worden een weekend lang tentoongesteld. Dit jaar was extra bijzonder, want het festival had ook een evenement op de zondag, speciaal voor kinderen. Tijdens ‘Amersfoortse pracht’ waren de leerlingen in de gelegenheid om de de kunstwerken te laten zien aan vrienden en familie. Er was zelfs een werk zó mooi, dat deze op zaterdag door iemand mee naar huis genomen is. Dat is toch wel het grootste compliment dat je kan krijgen!

GO! ervaar, ontdek, kies
Bouwen aan je skills
Je eigen coach
Amsfort studietijd
Be Strong vaktijd
Muziek, drama, dans, kunst

Wat is jouw kracht?
Waar wil jij goed in zijn?
Wat wil jij leren, ervaren en doen?

Bekijk brochure groep 8

Zelfstandig keuzes maken, plannen, geleidelijk meer verantwoordelijkheid nemen bij je leren en werken aan je skills. Je coach helpt je daarbij.

GO! is leuk en uitdagend en helpt je straks bij het kiezen van een beroep of opleiding

Op het Amsfort College werk je systematisch aan skills die je nu en straks nodig hebt.

Positief en uitdagend

We gaan uit van wat je al kunt, nemen je serieus en geven je verantwoordelijkheid. Dat merk je al meteen als je binnenkomt. We horen en zien je, overleggen met je, dagen je uit en geven complimenten.