Amsfort College ‘verkiezingsdag’ op RTV Utrecht

Nieuws |

Twee dagen voor de ‘echte’ landelijke verkiezing, mochten onze leerlingen op school stemmen. Er kwam een echt stemlokaal met stembiljetten, overal hingen verkiezingsposters en als klap op de vuurpijl kwam RTV Utrecht filmen en radio-opnames maken.

Onze leerlingen hebben natuurlijk nog geen stemrecht. Toch werden zij in de week voorafgaand aan de Nederlandse stembusgang goed voorbereid. Ze deden allerlei stemwijzers en discussieerden in de lessen Mens en Maatschappij over de verkiezingen. Op maandag 20 november mochten ze op school even meemaken wat dat is, je stem uitbrengen.

Een grote groep leerlingen maakte op deze manier kennis met de Nederlandse democratie, want daar ging het natuurlijk om. Docent M&M Barend Correljé is erg trots: “Iedereen heeft het er met elkaar over en ik zie de ene na de andere stemwijzer ingevuld worden.” 

En de verkiezingsuitslag? “Ik vind dat de uitslag aantoont dat veel leerlingen heel bewust meegedaan en gestemd hebben,” zegt Barend. “Natuurlijk zitten er ook leerlingen bij die het als een grap beschouwen en zomaar op iets stemmen. Het was tenslotte ook een verkiezing zonder gevolgen, dus ook dát mag. Wat de uitslag ook laat zien, is dat het Amsfort een mooie weerspiegeling is van de maatschappij.”

Lees er alles over en bekijk de leuke video op de site van RTV Utrecht! https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3661431/niet-stemgerechtigd-toch-naar-de-stembus-veel-scholen-organiseren-zelf-verkiezingen

GO! ervaar, ontdek, kies
Bouwen aan je skills
Je eigen coach
Amsfort studietijd
Be Strong vaktijd
Muziek, drama, dans, kunst

Wat is jouw kracht?
Waar wil jij goed in zijn?
Wat wil jij leren, ervaren en doen?

Bekijk brochure groep 8

Zelfstandig keuzes maken, plannen, geleidelijk meer verantwoordelijkheid nemen bij je leren en werken aan je skills. Je coach helpt je daarbij.

GO! is leuk en uitdagend en helpt je straks bij het kiezen van een beroep of opleiding

Op het Amsfort College werk je systematisch aan skills die je nu en straks nodig hebt.

Positief en uitdagend

We gaan uit van wat je al kunt, nemen je serieus en geven je verantwoordelijkheid. Dat merk je al meteen als je binnenkomt. We horen en zien je, overleggen met je, dagen je uit en geven complimenten.